Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Γράφει ο Πάνος Κρίκης
Μάρτιος 2010

ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Οι προτρεπτικοί αυτοί λόγοι απευθύνονται στους πραγματικούς – αληθινούς οπαδούς και στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, τους γνωστούς και ανυπόκριτους, αυτούς που ενστερνίστηκαν με προθυμία τις βασικές πολιτικές και ιδεολογικές αρχές του κόμματος της Ν. Δ., όπως τις προσδιόρισε ο ιδρυτής της αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν απευθύνονται στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, τους οπαδούς της 21ης Απριλίου και τα άτομα ολοκληρωτικών αντιλήψεων που για λόγους ατομικού και μόνον συμφέροντος στεγάζονται σ’ αυτήν και την ζημιώνουν πολιτικά και ηθικά.
Τους λέω λοιπόν, ότι τώρα που η Νέα Δημοκρατία αναζητεί και το ιδεολογικό της στίγμα, στην Καστοριά επιβάλλονται δραστικές παρεμβάσεις και αναποδογυρίσματα. Πως σήμερα σε τοπικό επίπεδο η Ν. Δ., αποτελεί ένα πολύμορφο μωσαϊκό ακροδεξιών, δεξιών, χουντικών, πρώην κομμουνιστών και αριστερών, Αντιστασιακών, από κατάλοιπα του δοσιλογισμού και του παρακράτους, ένα συνονθύλευμα ετερόκλιτων στοιχείων. Και ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα – και δεν είναι τυχαίο – μονάχα πολιτικοί με προέλευση το παραδοσιακό Κέντρο ή ακόμα και την καθαρότερη Αριστερά, που δεν κουβαλούν δηλαδή τα ενοχοποιητικά συμπλέγματα της εποχής του εμφύλιου, τολμούν να αναμετρηθούν με τα σύμβολα και τα ιερά της απυρόβλητης ουσιαστικά Αριστεράς, εδώ τον ρόλο αυτόν, τον παίζουν αυτόκλητοι και όχι εκλεγμένοι στα όργανα. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, στην Καστοριά την αντιαριστερή κριτική δεν την ασκούν ακροδεξιοί και δεξιοί, πρόσωπα άμεμπτα από Εθνική και πολιτική άποψη, αλλά απόγονοι του δοσιλογισμού, του παρακράτους, με ενσταλαγμένες ενοχές και ευθύνες για την εμφύλια περιπέτεια.
Ναι, επιβεβλημένη η κριτική είτε Αντικομμουνιστική, είτε αντισοσιαλδημοκρατική, πλην όχι από πρόσωπα Εθνικώς και πολιτικώς επιλήψιμα που κουβαλούν φορτία ενοχών απέναντι στο 60% του Ελληνικού λαού. Σε τοπικό επίπεδο τα στελέχη και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας πρώτον πρέπει να υπερασπιστούν την ιδεολογική καθαρότητα του κόμματος, δηλαδή τον Κεντροδεξιό προσανατολισμό του και στην οικονομία τον φιλελευθερισμό και δεύτερον να εκλέξει στα αιρετά αξιώματα και στις τοπικές οργανώσεις πρόσωπα μη εμφορούμενα από τα διχαστικά βιώματα και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Σήμερα, υπάρχουν πολιτικοί χώροι, όπως Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ κλπ που μπορούν να στεγαστούν όσοι δεν συμφωνούν με τη σημερινή φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου